Sikkerhed for børn er ikke ekstra udstyr i vogn 714 i Thisted


Vognmand Alex Pedersen, Dantaxi i Thisted, har netop anskaffet en taxibus med Dahl Hybridsæder med integrerede barnestole. Sæderne i vogn 714 er godkendt til alle børn fra 9 kg og op.

Under en hård opbremsning eller en kollision, kan det få meget alvorlige konsekvenser for et barn, der ikke er spændt fast eller sidder i en barnestol, som ikke passer i størrelsen.
Derfor kræver færdselsloven at børn skal spændes fast i ECE 44-godkendte barnestole, der passer til barnets størrelse i private og kommunale personbiler – men ikke i køretøjer til erhvervsmæssig befor¬dring f.eks. en taxi eller skolebus.

Alligevel har vognmand Alex Pedersen valgt at investere i hybridsæder med integrerede barnestole til sin nye taxibus – uden at det bliver dyrere at køre med vognen af den grund.

Valget faldt på Dahl Engineerings hybridsæder, fordi det på kun 3 sekunder kan forvandles fra en barnestol til et sæde til en voksen passager, eller omvendt. Så slipper vognmanden for at skulle køre rundt med løse barnestole, og for at montere og afmontere dem, hver gang der er behov for dem. Med hybridsæder monteret i vognen, har vognmanden altid en godkendt barnestol lige ved hånden - derfor kan han i løbet af dagen tilbyde sikker og fleksibel transport til, skoler, børnehaver, dagplejere, plejehjem, institutioner og privatpersoner i vilkårlig rækkefølge.

Vi er meget stole af, at der nu også findes en taxibus med hybridsæder i vores hjemby og vil hermed gerne opfordre alle til at vise, at man syntes godt om initiativet, ved at rekvirere vogn nr. 714, og dermed støtte Alex Pedersen. Så slipper man også for, at gøre opmærksom på, at taxien skal medbringe løse barnestole til børnene eller, at risikere at komme til betale ekstra for at chaufføren skal hente barnestolene et sted. Vognen kan i øvrigt kendes på bilreklamen for Thisted Forsikring.

 

Hent brochuren ved at klikke på billedet.